Tietopaketti sooloyrittäjille haasteiden ja kriisin keskellä

Sooloyrittäjille viimeiset viikot ovat tuoneet merkittäviä haasteita ja monella yrityksellä on edessä yrityksen uudelleenrakentaminen.

Uutisten tulvassa voi monikin asia jäädä huomaamatta. Tästä syystä kokosimme sinulle kaikki oleelliset linkit yhteen paikkaan. Tästä artikkelista löydät ajankohtaista tietoa yrityksesi korvauksista, verotuksesta, rahoituksesta ja yrittäjäryhmistä sekä tapahtumista.

Yritystoiminta ja talous

Rahoitus

Talousvaikeuksissa kannattaa olla yhteydessä omaan rahoittajapankkiin ja selvittää millaisia tuotteita heillä on tarjota akuuttiin tilanteeseen.

Korvaukset

Kelan tartuntapäiväraha on käytettävissä myös yrittäjille, jos joudut olemaan poissa työstä. Lue lisää Kelan sivulta

Sopimukset (asiakkaat, kumppanit)

Sopimussuhteissa riippuu tilanne siitä, onko sopimus tehty yritys- tai kuluttaja-asiakkaan kanssa.

Mikäli sinulla on tarve tehdä uusia sopimuksia, niin Finago Sopimuskone voi olla sopiva ratkaisu. Sovi etäesittely ja allekirjoitta sopimukset sähköisesti.

Verotus

Verohallintoon kannattaa ottaa yhteyttä heti, jos alkaa näyttää siltä ettet voi maksaa veroja ajallaan. OmaVerosta voi hakea helpotettua maksujärjestelyä elokuuhun 2020 saakka.

Vakuutukset

Varmistathan omasta vakuutuskirjastasi, miten keskeytysvakuutusturva on vakuutusyhtiössäsi hoidettu. Keskeytysvakuutus voi korvata yritykselle aiheutuneen katemenetyksen, joka syntyy, kun yrityksen toiminta on äkillisen ja ennalta-arvaamattoman tapahtuman vuoksi vaikeutunut tai kokonaan pysähtynyt.

Muita sooloyrittäjälle hyödyllisiä linkkejä

Facebook-ryhmät

Procountor Sololo -tiimi palvelee sinua aivan kuten ennen - turvallisesti kotitoimistoilta.