Ominaisuudet

Procountor Soloa käytetään yhdessä kirjanpitäjän kanssa, joten yrittäjän itse ei tarvitse olla kirjanpidon asiantuntija. Kirjanpitoa sillä ei voi tehdä, mutta kaiken muun laskuttamisesta, kuittien keräämisestä aina kirjanpitoaineiston valmisteluun asti. Tältä sivulta löydät sen tärkeimmät ominaisuudet!

1kk koekäyttö, ei sitoumuksia.

Kattava laskutusohjelma

Procountor Solossa on kattavat työkalut laskujen lähettämiseen, ne perustuvat Isolta Arkhimedekseen, jota käyttää jo yli 40 000 suomalaista yritystä. Procountor Sololla lähetät laskut sähköisesti ja myyntireskontra hoituu automaattisesti taustalla viitesiirtojen perusteella, näet siis kuka on maksanut laskunsa.

Lähetä laskut

Helppokäyttöisin laskutusohjelma jota tulet käyttämään. Luot ja lähetät laskun vaikkapa suoraan asiakkaan luona. Laskuja voit tulostamisen lisäksi lähettää sähköpostilla, verkkolaskuna tai postituspalvelun kautta.

Ajankohtaista: Verkkolaskulaki 2020

Muistutus ja hyvityslaskut

Voit lähettää Procountor Solon avulla muistutus- ja hyvityslaskut tarpeen vaatiessa.

Maksujen seuranta

Seuraat kuka on maksanut laskunsa ja ketä pitäisin muistuttaa.

Tarjous, tilausvahvistus, lähete

Solossa voit tehdä simppelin tarjouslaskelman, tilausvahvistuksen tai lähetteen laskuluonnoksen pohjalta.

Tuote- ja kontaktirekisterit

Voit tallentaa asiakkaasi kontaktirekisteriin ja poimia ne laskulle. Tuotteille ja palveluille on myös oma paikkansa.

Entä jos minulla on kassajärjestelmä tai muita tulon lähteitä?

Laskuttaminen ei ole ainoa tapa saada tuloja yritykselle. Käytössäsi voi olla esimerkiksi kassajärjestelmä tai korttimaksupääte.

Procountor Soloa ei ole suunniteltu kassajärjestelmäksi, mutta voit tuoda sinne raportit näistä järjestelmistä. Tuomalla raportit saat pidettyä kaikki kirjanpidon materiaalit yhdessä paikassa!

Kulut hallintaan

Yrityksen pyörittämisessä on tärkeää, että kulut ovat hallinnassa, on tärkeää ymmärtää mistä kulut koostuvat. Kuvaamalla kuitit ja maksamalla laskut Procountor Solon kautta keräät heti kulujen syntyessä kirjanpidon tositteet yhteen paikkaan. Solon avulla maksat myös ALV- ja muut verottajan maksut.

Ota vastaan verkkolaskuja ja maksa ne

Saat verkkolaskuosoitteen verkkolaskujen vastaanottoon. Voit maksaa laskut suoraan ohjelman sisältä ilman kirjautumista verkkopankkiin. Paperisesta laskusta voit ottaa kuvan ja maksaa samalla tavalla kuin saadut verkkolaskut.

Kun maksat laskusi Procountor Solon kautta siirtyvät ne myös automaattisesti kirjanpitoon.

Kuvaa kuittisi

Kirjanpidossa on tärkeää, että jokaiseen kuluun liittyy jokin tosite. Tosite voi olla esimerkiksi kuitti jonka kuvasit asiakastapaamisen kahvitarjoiluista.

Kuittien käsittely Procountor Solossa on helppoa. Yrityksen kortilla tehdystä ostoksesta saatu kuitti liitetään tilitapahtumaan ja näin kirjanpidossa kuitti ja tilitapahtuma muodostavat kirjanpitotapahtuman.

Jos olet ostanut yrityksellesi jotain omalla kortillasi yrityksen kortin sijaan, voit toki käsitellä sellaisenkin kuitin kirjanpitoa varten.

Pankkiyhteydet ja tiliote

Pankkiyhteydet ovat Procountor Solon ydin. Pankkiyhteyden avulla voit maksaa laskusi ja tiliotteen avulla varmistetaan, että kaikki tulot ja menot tulee käsiteltyä.

Yhteyden avulla saadaan pankista myös viitesiirtoaineisto, sen avulla Solo osaa yhdistää lähettämäsi laskut ja niihin tulleet maksusuoritukset. Tiedät siis kuka on maksanut laskusi ja kenelle pitäisi lähettää esimerkiksi maksumuistutus.

Haluaisitko kuulla lisää Solosta ja siitä miten se toimii? Maksuttomassa 30 minuuttisessa, yrittäjille suunnatussa, Procountor Solo -esittelyssä saat hyvän kokonaiskuvan Solon hyödyntämisestä yrittäjän arjessasi.

Kirjanpito

Sololla sooloyrittäjän ei ole tarkoitus tehdä itse kirjanpitoaan, vaan se tehdään yhdessä kirjanpitäjän kanssa. Itse kirjanpito tehdään Procountorin työkaluilla, johon Solossa kerätty kirjanpitoaineisto toimitetaan. Procountorin avulla kirjanpitäjän on helppoa viimeistellä kirjanpito. Sekä kirjanpitäjän, että yrittäjän työ on sujuvaa Solon avulla.

Onko kaikki kunnossa kirjanpitoa varten?

Kirjanpitosi tehdään tilitapahtumien perusteella. Kuukauden vaihduttua ohjelma pyytää sinua tarkistamaan päättyneen kuukauden tilitapahtumat ja lisäämään puuttuvat kuitit tai muut tositteet. Jos tilitapahtumien luettelo näyttää vihreää, on kaikki kunnossa.

Procountor Solon tehtävä on varmistaa, että yrittäjällä on kaikki tositteet kirjanpitoa varten.

Aineiston toimitus kirjanpitoon

Kun kuukausi on kulunut ja tarvittava aineisto on merkitty oikein, toimitetaan aineisto kirjanpitoon tarkastettavaksi.

Käy läpi tarkistuslista ja toimita aineisto, helppoa! Paperipinojen sijasta kirjanpitäjäsi saa tilitapahtumiin liitetyt kuitit ja laskut suoraan kirjanpitojärjestelmään.

Miten muut kirjanpidon dokumentit?

Procountor Solosta löytyy erillinen asiakirjat osio, josta voit toimittaa esimerkiksi kadonneeksi luultuja kuitteja, sopimuksia, verottajan lisätietopyyntöjä tai mitä tahansa muita dokumentteja kirjanpitäjällesi. Saman kanavan kautta saat myös kirjanpitäjältäsi kuun vaihteen raportit ja muut dokumentit.

Tilitoimisto hakusessa?

Yrittäjänä tarvitset avuksesi tilitoimiston, joka käyttää Procountoria tai on halukas aloittamaan sen käytön.

Jos tilitoimistoa ei vielä ole tai haluat vaihtaa sen, kumppaniemme verkostosta löytyy varmasti sinulle sopiva. Autamme myös mielellämme valitsemaan sooloyrittäjälle sopivan tilitoimiston.

Kenelle Procountor Solo sopii?

Procountor Solo on loistava työkalu pienten yritysten kirjanpidon hoitamiseen.

Kenelle Solo sopii?

Procountor Solo on sopiva ratkaisu sellaisen sooloyrittäjän kirjanpitoon, joka haluaa simppelin tavan hoitaa omat taloushallinnon rutiinit, eikä ole kiinnostunut kirjanpidon tekemisestä.

Solo sopii yritykseen jossa liikevaihto on alle 500 000 €, eli voidaan tehdä maksuperusteista kirjanpitoa.

Kenelle Solo EI sovi?

Procountor Solo ei sovi yrittäjälle, joka haluaa tehdä kirjanpitonsa kokonaan itse, eikä kaipaa kirjanpitäjää tuekseen.

Solo ei sovi myöskään silloin jos liikevaihto ylittää 500 000 €, eli kirjanpito täytyy tehdä suoriteperusteisesti.

Kokeile Procountor Soloa maksutta

Kokeiluaikana voit tehdä laskuja, lähettää niitä sähköpostilla, kuvata ja käsitellä kuitteja ja paljon muuta! Et sitoudu mihinkään.

1kk koekäyttö, ei sitoumuksia.